paradoksalnie dużo fatu (zamiast częsic węgli) takze oznaczac moze gorszą wrażliwosć na insulinę. Od razu czy po jakimś czasie? Zakładasz / wiesz, że nieobecność insuliny uruchamia inne mechanizmy gromadzenia tłuszczu niż reakcja insulinowa i doprowadza do zobojętnienia komórek na sygnały od insuliny, gdy ta się już pojawi? Zauważyłem u siebie [...]
Wrażliwość/oporność insulinowa jest wprost związana z zatłuszczeniem. Czym wyższy BF tym gorsza wrażliwość na inse. Zjedź poniżej 10% BF będziesz mieć wzorową wrażliwość.
nie nie cukier stolowy to sacharoza -> 1x fruktoza + 1x glukoza napiszesz - spox - a co jest w owocach? fakt glukoza fruktoza sacharoza i inne cukry ale jeszcze od groma innych substancji! - witamin i mineralow cukier stolowy to najgorsze badziewie jakie moze byc puste kalorie jesz i jesz tylko 4kcal nic wiecej 'cukier rafinowany jest [...]
1) czy ejst cos do dodania jesli chodzi o silowe wyciskanie ?? 2) na jakiej zasadzie ta wrazliwosc funkcjonuje ? prosilbym szczegolowo jesli Pan znajdzie czas. pytam bo wykladowca ostatnio kazal nad zdefiniowac opornosc insulinowa, i kiedy padlo z moich ust slowo wrazliwosc kazal to wyjasnic. zaczelem wiec o wrazliwosci receptorow na dany hormon. [...]
[...] i Ciebie miło widzieć w tym dzienniku ;-) Cieszę się że dodałeś od siebie kilka ważnych informacji. Niższy poziom wolnego testosteronu może być rekompensowany przez większą wrażliwość tkanek na ten hormon na diecie low-carb – niektórzy badacze low-carb zwracają na to uwagę. - taka możliwosć zawsze istnieje, ale czy są dowody na to, że tak jest [...]
Ja biore mk677 razem z gw a gw poprawia wrazliwosc insulionowa wiec trudno mi powiedziec.Musialby sie wyopwiedziec ktos kto birze solo ale jakis wplyw na gospodarke insulinowa ma poczytaj moze .
[...] insuliny, pobudzają syntezę białka i uzupełniają zasoby glikogenu, rozsądne jest unikać zbyt wielu takich posiłków. Rozwodziłem się nad tym zagadnieniem powyżej(obniżona wrażliwość na insulinę i zapobieganie spalaniu tłuszczu). Od kiedy wiemy, że niezbędne kwasy tłuszczowe są bardzo ważne dla zdrowia i pomagają w budowaniu sylwetki, jedzenie [...]
[...] u Ciebie na fotkach z jedzenia chyba nigdy ale rozumiem że nie jesz bo nie lubisz po prostu... Ciężki trening, duża masa mięśniowa, okresowy post, niski BF trzymają te wrażliwość na inse na wysokim poziomie u Cb. Skąd pewność że HCLF jest zły dla Ciebie ? Odkąd śledzę dziennik to chyba nigdy tego nie próbowałeś od momentu kiedy zrobiłeś tę [...]
[...] tkanki tłuszczowej. Czym większy BF, tym mniej węgli. Nawet do max 50g na dobę. 1.Otyłość jest skorelowana z wrażliwością na insulinę. Czym większe otyłość, tym gorsza wrażliwość na insulinę w komórkach wątroby i mięśni. a)najczęściej insulinooporność najwolniej następuje w tkance tłuszczowej - szybciej niż w wątrobowej i mięśniowej. [...]
A jak z apetytem i wrażliwością insulinową, podobno mocno podbija apetyt, psujac wrażliwość, tworzy się kombo idealne na zalanie. Mozna dorzucić gw które te wrażliwość poprawia lub gw z berberyna wiec nie ma problemu nie do przejścia :-D
[...] czy 49min i 15sek to co? źle? czy kolejną godzinę na posiłek węgle + białko? potreningowa wrażliwości insulinowa? nie za bardzo - bo nie jedząc węgli dzień przed i do 17 to wrażliwość i tak będzie wysoka a po treningu glikogen jak był uszczuplony - tak nadal będzie 60 czy 120minut po pewnie w książce kilka innych rzeczy jest z którymi można by [...]
[...] głowy jeszcze, ktore nie zostały przetoczone? 8. możesz objaśnić? @SOLAROSpotreningowa wrażliwości insulinowa? nie za bardzo - bo nie jedząc węgli dzień przed i do 17 to wrażliwość i tak będzie wysoka a po treningu glikogen jak był uszczuplony - tak nadal będzie 60 czy 120minut po - co w wypadku 2 ciezkich treningow 2dni pod rząd? DZIS [...]
[...] przez insulinę) mogą być następstwem insulinoodporności.. Często leczenie (któro na celu ma np doprowadzenie do udanej ciązy) polega na podawaniu leków zwiekszających wrażliwość na insulinę, nawet przy braku stwierdzonej przy testach ( np krzywa insulinowa) insulinoodpornośći. A wiec tu do pań apeluję, by przed rozpoczęciem takiej diety [...]
ogólne tez nie dawno sie zastanawiałem bo niektórzy redukja np na sporej ilosci wegli ale mało fatu, zastanawiałem sie czy by to było dobre dla mnie ale moze za rok spróbuje redukuja bo maja takie predyspozycje jesli odklada Ci sie w bokach to moze swiadczyc ze masz problem z insulina wiec wiecej ww = wiecej insuliny = wieksze boki wiec imo - dla [...]
[...] insuliny, pobudzają syntezę białka i uzupełniają zasoby glikogenu, rozsądne jest unikać zbyt wielu takich posiłków. Rozwodziłem się nad tym zagadnieniem powyżej(obniżona wrażliwość na insulinę i zapobieganie spalaniu tłuszczu). Od kiedy wiemy, że niezbędne kwasy tłuszczowe są bardzo ważne dla zdrowia i pomagają w budowaniu sylwetki, jedzenie [...]
[...] przystosowanie organizmu na różne sposoby odżywiania, są bardzo zróżnicowane, jednak jeden z nich jest bardziej znaczący niż pozostałe. Mam na uwadze tolerancję glukozy i wrażliwość na insulinę. W moim przekonaniu wrażliwość na insulinę wydaje się być najbardziej miarodajna, jeśli chodzi o to jak organizm reaguje na węglowodany dostarczane w [...]
[...] szczupli. Dzieje się to wtedy gdy wrazliwość na insuline spada równomiernie dla wszystkich tkanek. W większości przypadków jednak jest tak że to wątroba zachowuję najdłużej wrażliwość na insuline, podczas gdy inne tkanki ją tracą. To jest właśnie klasyczna osoba grubasa. Są też takie wyjątki gdzie człowiek ma wysoką(normalną?) wrażliwość na [...]
[...] Kortyzol - stale wysokie stężenia - zwiększają otyłość brzuszną. Dalej Kortyzol jest negatywnie powiązany z wrażliwością insulinową! A oporność insulinowa (słaba wrażliwość) jest ścisłe powiązana z otyłością brzuszną. Czyli koło się zamyka! Wysokie poziomy kortyzolu + oporność insulinowa -> zwiększają poziom tkanki tłuszczowej [...]
[...] i nie wiadomo ile czasu Ci to zajmie. Po drugie po latach koksowania OFF powinien trwać adekwatnie do czasu bycia ON. Więc w tym czasie spadniesz znacznie i stracisz to co wypracowałeś tylko po to aby wrócić z lepszą wrażliwością insulinową. To już lepiej jest zrobić solidną redukcję żeby tą wrażliwość uzyskać nie tracąc lat pracy na towarze.